.

Ons verhaal

Haagplantenonline.nl is ontstaan uit passie voor planten. In zijn jonge jaren kwam de eigenaar Andre van Gennip al in aanraking met planten op de kwekerij van zijn opa. Hier is de interesse voor het groene vak ontstaan.

Na eerst verschillende opleidingen te hebben gevolgd en daarna werkervaring op te hebben gedaan besloot Andre in 2005 om een hoveniersbedrijf te starten en op kleine schaal planten te kweken voor eigen gebruik.

Dit is vanaf dat moment uitgegroeid tot een Haagplantenkwekerij, op een oppervlakte van 10.000 meter vollegrond en 6000 meter potplanten op containerveld, welke levert aan particulieren en collega’s hoveniers.

Ontmoet André en Ilse

Door de omvang van de kwekerij richt Andre van Gennip zich op het onderhoud en kweken van de planten en is Ilse van Gennip verantwoordelijk voor de administratie, de bezorgingen en het beheren van de webshop. In drukke periodes is Ilse ook op de kwekerij te vinden tussen de planten.

Andre van Gennip  Ilse van Gennip

Biologisch onderhoud

Op deze kwekerij worden alle haagplanten gekweekt op milieu-verantwoordelijke wijze door het inzetten van kippen die bijdragen aan het voorkomen van onkruid en insecten en door het inzetten van schoffelmachines tegen onkruid. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke-biologische bestrijding met o.a. lieveheersbeestjes en roofmijt om zo het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken.

biologisch onderhoud
biologisch onderhoud
biologisch onderhoud